top
botten
Thelma Nelly Agility Utstallning Merakt Bilder Blogg lankar

Forserum & Åhus

Det två senaste helgerna har vi varit ute och flängt på tävlingar, det gäller att passa på för nu är det väääldigt lite kvar på årets säsong.

Forserum 10/9
Först var Forserum för snart två veckor sedan, en liten tävling utanför Jönköping som inte vi inte har besökt tidigare. Jag anmälde till den så sent som måndagen innan tävlingen och peppad av Thelmas fina hopplopp i Stenungsund så anmälde jag henne till både hopp och agility.  Dagen startade med agility och Thelma hade startnummer 1. P.g.a. lite problem med gungan fick vi stå i startfållan och vänta väldigt länge, något som är lite tufft för motivationen hos både matte och hund… Men hon körde igång helt ok, höll bra fart och var lyhörd fram till hälften av banan ungefär. Där fick galenpannan syn på den älskade Balansen. Tjoho, sa fröken och satte iväg i full fart upp på balansbommen. Väl där uppe märkte hon att ”oj, det var nog inte rätt… ”, men det sket hon helhjärtat i och körde vidare. En helt egen liten bana och så in i mål! Jahaja… Folk kom fram och sa att hon verkade minsann ha kul i alla fall, och det stämmer garanterat. :-) I hoppklassen gick hon fint, nollade med lite tidsfel p.g.a. en seg slalom. Inga topplaceringar, men helt godkänt för att vara Thelmis!

Nelly hade istället det sista startnumret i agilityn och när vi gick in på banan var det endast 1 ekipage som fixat tiden. Inte alls någon press i jakten på sista pinnen, nej nej… Hon körde igång bra, dock aningens disträ. Jag jobbade på och ”höll i henne” noga. Inför sista svängen började jag tänka att nu jäklar går det nog vägen! Nelly tänkte dock inte samma sak. Trots att jag ordentligt gav tecken till en vänstersväng, sket hon helhjärtat i det och drog i mål. Blää. I början av sin karriär gjorde hon så här, vilket medförde att godis aldrig kunde vänta i mål. På senare tid har hon dock varit så fokuserad att jag kunnat ha belöningen i mål, utan något tjuvande. Inte längre verkar det som… I hopploppet gick hon dock kanon, men åkte på en (väldigt hårt bedömd) vägran innan en tunnel. Dock väldigt nöjd med hennes attityd där!

Åhus 17/9
I lördags körde jag och hundarna ner till Åhus för att tävla på lördagen. Jag hade egentligen tänkt att skippa den tävlingen, men när fredagen kom kände jag mig så sugen att  jag valde att starta! Att det dessutom var en väldigt effektiv tävling underlättade saken ordentligt, jag åkte 6.30 och var hemma 15.00 och då är Åhus inte nästgårds direkt!

Agilityn låg först på dagen och Thelma hade det tidigare startnumret. En rolig, lite lurig bana och en superpeppad Thelma! Full fräs redan från start, t.o.m. bra fart genom slalom vilket inte hör till vanligheterna. Enda stoppet vi fick var på gungan, där envisas hon med att stanna, kasta upp huvudet på äkta beaglevis och skäll-yla en liten stund. Ju bättre humör hon är på, desto mer skäller hon – gärna rakt mot domaren. Lite tidsfel fick vi, men en 5:e plats som jag var mer än nöjd med!! Förra året var det just denna tävlingen som mycket problem lossnade för Thelma, och även då slutade hon på en 5:e plats i agility. Verkar vara en trend!

Nellys lopp i agilityn började väldigt fint, bra fart och tajta svängar. Efter balansen skulle vi vidare till en tunnel, och då den bortre tunnelingången. Nelly satte sikte på den närmre ingången och trots att jag pekade, gapade och näst intill skuttade på stället så gav hon mig långfingret och sket fullständigt i mig. Hon är vid det här laget så pass duktig att hon mycket väl vet vad jag menade och sånt där gör mig irriterad! Nåja, hem och belöna följsamhet under vintern! I hopploppet kändes hon dock oförskämt följsam och pigg. Slalomen innebar lite klurigheter där det bästa valet var att skicka in hunden och sedan göra ett bakombyte. Det har vi tränat under sommaren och det brukar fungera ok, dock har vi aldrig kört det på tävling ännu. Jag bestämde mig för att chansa, någon gång måste man ju starta! Hon blev lite fundersam på första försöket och gick ur efter andra porten, men på försök nr 2 satte det! När vi gått i mål och jag såg hur få ekipage som kom runt banan grämde jag mig lite över min chansning, men när jag funderat på saken en stund så kände jag att jag gjort rätt i att satsat. Det är ett byte som jag vill att Nelly skall kunna, och det är ju i 2:an som vi ska våga försöka oss på sånt! :-) I övrigt var jag supernöjd med hennes hopplopp, hon svarade jättefint på handlingen vilket kändes kul i kontrast till agilityloppet.

När jag åkte hem från Åhus var jag riktigt nöjd med dagen. Nellys lilla tilltag väljer jag att ignorera för stunden, hon är en hund med mycket humör och absolut ingen maskin och lite fjompiga tilltag då och då får man räkna med. Vi fortsätter att jobba på följsamheten så kommer det att gå i rätt riktning i längden. Thelmas agilitylopp kommer jag att leva länge på, efter allt vi gått igenom är det helt underbart att köra med henne när hon är på ett så fantastiskt humör!

Ett svar till “Forserum & Åhus”
  1. Vilken fin sida du har! :)

Lämna ett tassavtryck!