top
botten
Thelma Nelly Agility Utstallning Merakt Bilder Blogg lankar

Tidaholm

Helgens tävlingar i Tidaholm gick som följer… :-)

Lördagen
Först ut var Nelly i en riktigt fartig och kul hoppbana. Hon kändes riktigt fin men hoppade snörpligt nog ur slalomen i näst sista porten, urk… När jag vände för att ta om slalomen tyckte Nelly att hon skulle visa hur duktig man kan vara och skuttade slalomen jättetjusigt fast baklänges = disk! Jaja… Vi tog om slalomen (från rätt håll då) och sedan drog jag upp tempot ordentligt och satsade lite, och till mig stora glädje så hängde hon med kanon! Så trots en disk gick vi i mål med en riktigt bra känsla!

Agilityklass 2 var en riktig surdeg. Svår bana som tusan och inte många som kom runt. Nelly var först ut och vi diskade oss på samma ställe som större delen av startfältet, vid två tunnlar som låg inlindade under balansen. När det var Thelmas tur kände jag inte för att ge mig in i det partiet med henne, utan körde därför en enklare väg i mål med henne. Hon var glad som en lärka så det kändes helt rätt!

På kvällen åt vi gott, drack lite vin och tjötade på tok för sent, lika trevligt som vanligt med andra ord! När klockan ringde 05:45 var det trötta ben som klev ur sängarna.

Söndagen
Nellys hopplopp låg först även denna dagen och det var en kul bana, lagom svår. Hon startade kanonbra men vid ett framförbyte missbedömde jag hennes fart och vi kom in fel i slalomen som var nästa hinder. Vilket gjorde att vi kom in fel i även nästa passage. Och sedan var det bara pannkaka av resten. Ett lopp som inte direkt går till historien som ett av våra bästa direkt…

Sist ut var agilityloppet och Thelma startade före Nelly. Jag var trött och lite off innan loppet, men Jenny peppade upp mig till tusen innan start! Thelma var supertaggad och flög iväg i starten! Resten av banan flöt på ordentligt fint (så pass att jag inte hann med henne på ett ställe och ett framförbyte blev ett bakombyte istället)!! När vi gick i mål hörde jag att vi var det första ekipaget som klarat tiden och jag var riktigt riktigt nöjd med vår insats! Nelly startade näst sist och jag taggade upp oss ordentligt innan. Allt flöt på snabbt och bra ända tills en lite lurig passade på slutet. Jag tog upp handen och gav henne tecken att svänga mot mig mig en halv sekund för sent och vips så tog hon hindret åt fel håll… Blä. Helt korrekt gjort, shame on the handler! Jag såg pinnen segla iväg och bannade mig själv för misstaget, men fick snabbt glädjas åt att min fina Thelma slutat på en 2:a plats och plockat en pinne!! Så för första gången på 2,5 år fick tävlingsboken titta fram! :-) Duktiga fina Thelmis!

Stort grattis även till andra halvan av Dream Team som plockade hem en 2:a plats i en riktigt svår agilitybana. Go Frasse!!

Idag har jag varit och fyllt på Nellys rabiesvaccination, en nätt liten tripp på 2 timmar varav 5 minuter inne hos själva veterinären. Hurra för rusningstrafik och hurra för ”rush hour” inne på Blå Stjärnan! Imorgon kväll blir det föreläsning på BS om jakthundars skador och sjukdomar! Lämpligt så här dagarna innan jaktpremär!

 

Ett svar till “Tidaholm”
  1. Tack för en supertrevlig helg (som vanligt tillsammans)!!! Den sena kvällen var lätt värt det oavsett att det tog emot på söndag morgon. Men som vi brukar säga i andra situationer, det var värt det – och vi kommer göra om det igen.

    Och grattis igenom till era fina prestationer. Vi i andra halvan av Dream Team är glada att vi tillhör er! :)

    Kramar från mig och Rocky (aka Frasse)

Lämna ett tassavtryck!