top
botten
Thelma Nelly Agility Utstallning Merakt Bilder Blogg lankar

Äntligen…

Äntligen uppe igen… :-)

Som många redan vet så gick ju Blogtown och stendog vintras/våras nångång. Tydligen såldes sidan och de nya ägarna tyckte väl inte att en bloggportal med tusentals bloggare var så fräsigt att ägna sig åt.  Eller nåt. Hur som helst så drog man helt enkelt ur kontakten och mängder med bloggare blev utan sina bloggar, inklusive sina gamla inlägg. Jag tror att det är främst det senare som många sörjt, inklusive mig själv. Men men, efter ett halvårs surande eller så tog jag mig i kragen och installerade en wordpress-blogg. Den lär inte gå och dö i första taget misstänker jag. Så efter en hel del pillande, justerande och fixande är nu bloggen äntligen online! Eftersom jag har skrivit själva temat själv så finns en (antagligen jättestor) risk för att det smugit in sig buggar, och ni får väldigt gärna upplysa mig om något ser underligt ut eller inte fungerar som det är tänkt!!

Sommaren har bjudit på en hel del tävlande i vanlig ordning och båda hundarna har varit fantastiskt duktiga och nått de mål jag satt upp! Med Thelma har jag valt att (nästan) uteslutande starta agilityklasserna eftersom det är där hon har bäst driv och de i regel har mindre svårigheter i svängarna.  Jag har även backat på träningar och träningstävlingar och kör med enkla banor och leksak, allt för att få till träningar med maximalt med glädje. Det har visat sig vara en bra taktik och på de senaste 4-5 tävlingarna har hon gjort kanonlopp. Man ser gamla goda glada Thelma igen som stannar och skäller på gungbrädan och på hinderfixare, och tar balanshindren i full fart! Så glad och duktig att hon till och med plockat hem två segrar under sommaren! Det har varit fantastiskt kul att gå i mål med en så positiv hund!

Nelly har inte direkt skött sig sämre, utan har fortsatt sin fina utveckling och gör väldigt stabila och bra lopp. Fina placeringar har det blivit och i Kungsbacka kammade hon hem två pinnar i Agility2, riktigt bra!! I Råådalen fick hon ett äkta gammalt ”Nelly-fnatt” och tokdiskade sig i båda loppen då hon gjorde helt egna banor, haha. En tunnel från fel håll, långhopp på diagonalen och annat skoj. Det är dock härligt att se att hon inte går som klockan jämt, utan att det finns plats för bus och ”flummande” då och då eftersom det verkligen är Nellys personlighet. Så fort det finns lite tid så kommer jag att uppdatera ”tävlingssidan” och lägga upp mer tävlingsberättelser och resultat!

I helgen är det äntligen dags för ”Dream Team” att ge sig ut på tävling tillsammans. Jenny har ju haft full rulle med annat i sommaren (till exempel att bli fru, vi får väl tycka att det är en ok ursäkt… :-p ) så det har varit mestadels jag och beaglarna som har dragit på tävling. Det har varit helt okej, alla trevliga agilitykompisar finns ju där, men inget är som en helg med Jenny och Frasse. Så om några timmar packar vi bilen och styr kosan mot Valstad Café och två dagars tävlingar i Tidaholm! Eftersom jag nu har bloggen även i telefonen (fiffigt värre alltså!) så ska jag försöka göra lite uppdateringar efter varje tävlingsdag är till ända.

Tills nästa gång, ha det gott!
Lisa & beaglarna

P.s. Jag bjussar på en bild tagen efter tävling i Falkenberg. Nellysnuttan sov så gott i sin bilbur att hon trots uppmaningar vägrade resa sig upp, utan gärna ville fortsätta snarka i bilen… :-) D.s.
2 svar till “Äntligen…”
  1. Yooohooooo!! hejja hejja!! Lycka till i helgen!! UUU!

  2. Härligt att sidan är igång igen! Vi har längtat! :)
    Och vad bra och fint du fått till den! Du kan du!

    Kramar Jenny

Lämna ett tassavtryck!