top
botten
Thelma Nelly Agility Utstallning Merakt Bilder Blogg lankar

Hem :: Om Thelma


 
Lite Thelma-fakta:

Ras: Beagle. För den intresserade finns rasfakta på Svenska beagleklubbens hemsida.

Familj: Föddes hos kennel Trewelyn Beagles den 29 mars 2004 i en syskonskara på fyra valpar, två killar och två tjejer. Pappa är Gunfire Pol Roger och mamma är Trewelyn Trace O' Gold (bilderna lånade från Trewelyn). Fler bilder på Thelmas släktingar finns i bildgalleriet.

Meriter: I utställningsringen har det blivit 5 x CK samt 2 x CACIB-R officiellt. Vårt bästa resultat inoficiellt är en BIS-R placering som junior.


Det var en gång en liten beaglevalp...

Den 29 mars 2004 såg Malte, Tenson, Tilda och Thelma dagens ljus för första gången hos Trewelyn Beagles och "gammelmatte" Annica i Västerås. Vi följde kullens utveckling och bravader med spänning och när underverken var sju veckor gamla kom äntligen det efterlängtade beslutet att en liten tikvalp fanns för oss att komma och titta på. Där var ett virrvarr av tassar, långa öron (gärna med något syskon hängande i) och svansar i full fart, och med stor ansträngning lyckades man skilja ut vem som var vem. En valpkull är nog den enda platsen där man kan få sylvassa små tänder i tårna och fortfarande le som ett fån... Två veckor senare hämtade vi hem det lilla busfröt till Göteborg och livet som hundägare kunde börja. Första nätterna sov jag med henne på en madrass och efter år av planerande och längtan var känslan av att äntligen ha henne hemma helt obeskrivlig...

Som valp har hon varit en väldigt beskedlig dam. Visst har det försvunnit en del saker här och där (bland annat en fiskmatburk som tog två månader att hitta) och många toarullar och tidningar har fått sätta livet till, men oftast nöjer hon sig med att bära runt på saker. För det mesta har vi varit välsignade med en valp som gillat sina egna leksaker.
Tenson och Thelma inspekterar min väska i hallen

Dryga 5 månader gammal
Thelma som unghund...

Under våra första år tillsammans hann vi med valpkurs, vardagsdressyr, viltspårskurs och några små utställningar. Hon är en liten stjärna som verkligen har lätt för att lära sig saker! På valpkursen fick vi frågan av instruktören om vi hade en aning om vilken smart hund vi har. Det har vi, både på gott och ont... Hon gillar verkligen att använda sitt huvud för att klura ut saker, särskilt om det är mat inblandat. Av utställningskritiken att döma är hon inte bara smart utan även väldigt snygg också... Hederspriser och fina omdömen gav oss en lyckad start på utställningskarriären!


Den unga damen växer upp ...

Som vuxen hund har hon fortfarande en stor förkärlek för att driva sin matte vansinnig med massa hyss... =) Att sova räv i fåtöljen när man går ut, bara för att i samma stund som man låser dörren skutta upp och genomsöka lägenheten efter något man potentiellt kan roa sig med... Denna ritual är oerhört viktig att genomföra, oavsett hur mycket aktiverig dagen har erbjudit så finns det alltid ork för en runda uppe på köksbordet eller lite genomsökande av väskor på jakt efter en kvarglömd godisbit!

När hon inte hittar på sattyg (eller jag städar upp efter hennes projekt) sysselsätter vi oss med agility, spårträning i skogen, utställningar eller bara sköna promenader. Kika gärna in i vårt bildarkiv för att ta del av allt som händer!
3 år gammal

Allt på sidan är © Elisabeth Rydell 2004-2013