top
botten
Thelma Nelly Agility Utstallning Merakt Bilder Blogg lankar

Hem :: Om Nelly


 
Lite fakta om Nelly :

Ras: Beagle. För den intresserade finns rasfakta på Svenska beagleklubbens hemsida.

Familj: Föddes hos kennel Trewelyn Beagles den 1 oktober 2006 i en syskonskara på sju (!) valpar, tre pojkar och fyra flickor. Nellys pappa heter Am Ch Starbuck Torbay Legal Tender "Peter" och mamma NV-06 Trewelyn Graziella "Ella" (bilderna lånade från Trewelyn). Mer om Ella finns att läsa på hennes hemsida och mer om Peter finns att läsa hos Skilos Mas Beagles

Fler bilder på Nellys släktingar finns i bildgalleriet!

Meriter: Nelly är än så länge sparsamt utställd, men några fina kritiker och HP'n har vi hunnit med! Fler resultat kommer förhoppningsvis!


Ett efterlängtat tillskott ...

Många beagleägare skulle nog hålla med mig om att längtan efter ytterligare en långörad familjemedlem kommer krypande snabbt när man hunnit förälska sig i rasen... Så var naturligtvis fallet även för mig. :-)

Sommaren -07 hade kände jag att Thelma mognat och att jobbförhållande och annat äntligen tillät det efterlängade tillskottet (och så hade det väl gått så lång tid att jag glömt hur det var att kliva upp 4 gånger på en natt och kissa valp samt att hitta favorti-toffeln som confetti...;-) )Så jag pratade med Thelmas uppfödare Annica för att höra hur läget var med den aktuella valpkullen hon då hade hemma. Det visade sig att alla valpar där redan hade fått sina hem, och hon ställde då frågan om jag inte kunde tänka mig en äldre hund? - Jo, visst. Det skulle nog faktiskt till och med passa mig bättre!

Den 13 juli åkte vi ner till Tvååker för en tvådagars utställning och samtidigt det första mötet med Wendy som den unga damen hette under sina första 9 månader. Det namnet kom tyvärr att krocka med lite andra "Wendysar" och vi bestämde oss för att ge henne smeknamnet "Nelly" som en förkortning på hennes namn Gwenella.

Efter två dagar med hundutställning fick vi på lördagen äntligen ta med oss gullungen hem! Sedan dess har vi bara blivit mer förtjusta i damen för varje dag som går och Thelma är lycklig över att ha en "lillasyster" hemma!

Allt eftersom Nelly blir äldre kommer hon att få testa på agility, spår, kurser och annat skoj! En och annan utställning lär det också bli... Under 2009 kommer hon även förhoppningsvis att bli mamma till en kull valpar hos Annica!
Nelly 3 månader gammal
Nelly 1 år gammal (klicka för större bild)


Allt på sidan är © Elisabeth Rydell 2004-2013